Dago GuesthouseBandung
The project is located on a hillside with excellent view towards the valley and the city of Bandung. Our design proposes new addition of 6 new suites over underused concrete terraces. The existing house is preserved and will accommodate a dining area/ballroom dancing terrace, administrative office, a second floor art gallery and 4 refurbished bedroom suites. A covered outdoor stair connects the ground floor to the remaining suites via new sitting terraces. 
Sep 2011 | Hospitality | Project
FLOWKartika Sari Dago, Bandung
The formal concept of FLOW merchandise display island is dynamic landscape formations which deform, overlay and lounge to engage the customer's interaction and movement. The two masses are shaped according to functional and ergonomic considerations through predetermined groups and type of merchandise. 


Jun 2011 | Commercial | Built
House 6Jakarta
The house geometric presence gives a striking sculptural quality in a crowded residential block in central Jakarta. A continuous interior space on the ground floor is for living, entertaining and displaying art. Natural daylight and ventilation is a significant part of the scheme to enrich our client’s daily activities.
Jun 2011 | Residential | Built
Golf Club ResortBatam
The hotel's billowing roof line and elongated shape make historical reference to a traditional Padang house floating on pilotis where the landscape is continuous below. Sumatra's rich textile heritage shows subtle and intricate transition while maintaining linearity in its pattern. This colorful palette becomes the inspiration for exterior finishes and interior treatments. 
May 2011 | Hospitality | Project
Nursing School, Univ. IndonesiaDepok
The University of Indonesia is undergoing a series of campus transformations which includes new building expansion to accommodate a growing number of faculty staffs and students. Our design for the Nursing School combines a ramp circulation system from ground level to roof top garden with rows of flexible spaces which can be turned into either classrooms, teacher's offices or seminar rooms. In this way, informal places for teachers and students to interact occur at transitory corridors at almost every level. 
May 2011 | Education | Competition
PIK TowerJakarta
PIK Tower acts as a gateway at the farthest nothern point of a multi use development. The volume is a cube on pilotis with cut-out voids as thresholds for an elevated public space, connecting views from land to the water. These cut outs not only correponds to climatic needs to provide shades and natural air flow, its visual character changes dynamically in perspective to those who approach it - either by foot or automobile. 
Mar 2011 | Commercial | Competition
M ResidenceBandung
Spanning largely almost the full width of its site, the ground floor is free to extend the main living space into surrounding terraces and gardens. Private areas, such as bedrooms and study room, are elevated on a T-shaped configuration where a spiral staircase anchors vertical connection. Contrasting stone wall treatments provide textured background for the interior spaces.
Mar 2011 | Residential | Project