• Center for Advanced StudiesITB campus, Bandung

    Situated across from the Center for Research and Community Services, a diagonal public path define new areas of public space and encourage new ways to navigate the Center of Advanced Studies and the East side of ITB Main Library which currently is underused. Therefore, a newly formed garden towards the Southwest area reinforces its importance as a bridge to the remaining campus area. 

    The ground plane is transformed into a circuitry of vertical movement that weaves in and out of formal spaces resulting in an active terrace condition and to animate the building facade. These terraces become integrated social spaces as well as building's mechanism responding to tropical climate.
    Feb 2010 | Education | Competition
prev . 1 . 2 . next